Help! Het ijs smelt.

ontmoetingsweek ijs

Onder leiding van Chloë Paice – doctoraatsstudent in de geografie (ijs- en klimaatonderzoek)

Er is héél véél ijs op aarde! Maar door klimaatopwarming begint dat ijs te smelten. Ijs- en klimaatwetenschapper Chloë onderzoekt wat er gebeurt als de aarde blijft opwarmen en het ijs blijft smelten. Tijdens dit ontmoetingsmoment gaan de kinderen met de wetenschapper in gesprek over de gevolgen van klimaatopwarming, en ondervinden ze zelf via een experiment de gevolgen van smeltend ijs. Schrijf je klas snel in!

Hou er rekening mee dat onze wetenschappers van dienst kunnen vragen om een kleine opdracht voor te bereiden met de kinderen.

• Waar? Op de campus van de VUB in Etterbeek (Pleinlaan 2, 1050 Elsene)
  • Wanneer? Donderdag 18 november in de namiddag, of vrijdag 19 november in de voor- of namiddag
  • Lengte: ± 2u
  • Max. aantal leerlingen: 30