Onder leiding van Sandrine Aspeslagh, immuno-oncoloog

Wat gebeurt er in je lichaam als je ziek wordt? En kan je zelf iets doen om te beschermen van een ernstige infectie? Moeten we altijd antibiotica nemen? We vinden het samen uit tijdens het grote infectiespel!

Elke leerling krijgt een taak in het grote infectiespel. Ben jij de patiënt, de dokter of werk je in de apotheek? Samen kom je erachter hoe we een best tegen de infectie kunnen vechten! 

Sandrine werkt bij de faculteit geneeskunde en farmacie. Je ziet haar ook vaak in het UZBrussel waar ze bij de dienst oncologie en inwendige ziekten elke dag het beste van haarzelf geeft.
Samen met het onderzoeksteam bekijkt ze de bijwerkingen van immunotherapie. Dit wordt momenteel bijvoorbeeld bij mensen met kanker gebruikt.
Deze therapie zal het immuunsysteem versterken en dus kan het immuunsysteem soms te hard werken en hierdoor kan de patient ziek worden. Wij willen die bijwerkingen zo goed mogelijk aanpakken.
Daarnaast doen we er alles aan om de bijwerkingen van immunotherapie te voorkomen en daarom hebben we FORX opgericht, een studie waarbij diverse voeding voorop staat. De bedoeling van ons onderzoek is om het immuunsysteem terug in balans te brengen.
  • Waar? Op de campus van de VUB in Jette (Laarbeeklaan 103, 1090 Jette) OF bij jou op school als die in Laken, St. Agatha Berchem, Jette, Ganshoren of Koekelberg ligt.
  • Wanneer? woensdag 24 april
  • Lengte: 1u30
  • Max. aantal leerlingen: 28