Onder leiding van Hannes Decadt, bio-ingenieur en kaaswetenschapper aan de VUB.

In deze workshop kom je te weten hoe we kaas maken, en wat de rol is van bacteriën in kaas. Jullie kruipen in de huid van een kaaswetenschapper om een kaasprobleem op te lossen, en je ziet ook kaasbacteriën van dichterbij!

Met een interactief bordspel gaan de leerlingen aan de slag om het mysterie van de slechte kaas op te lossen. Onderweg leren ze bij over bacteriën, het productieproces en creatieve wetenschap.

Hannes werkt in de onderzoeksgroep IMDO.

Hij heeft onderzocht welke bacteriën er in Goudakazen zitten, en wat hun rol exact is. Tijdens zijn project kreeg hij kilo’s kaas opgestuurd: om te onderzoeken, maar ook om op te eten! Zo kon hij vier jaar lang zo veel kaas eten als hij maar wou, maar toch is hij kaas nog niet beu gegeten 😊.

• Waar? Op de campus van de VUB in Etterbeek (Pleinlaan 2, 1050 Elsene) OF bij jou op school!
  • Wanneer? Dinsdagvoormiddag 23/04 OF dinsdagnamiddag 23/04
  • Lengte: 1u30