Onder leiding van Elif & Eline, PhD onderzoekers in de biomedische wetenschappen

Bereid je voor op een spannende reis door het verbazingwekkende landschap van je eigen lichaam. Tijdens onze leverexpeditie duiken we diep in de mysterieuze wereld van de lever en ontdekken we hoe de lever gifstoffen vangt en je lichaam tegen gevaren beschermt. Wees wetenschapper voor één dag en voer verschillende experimenten uit!

We zullen met een fles een filtersysteem maken om de werking van de lever na te bootsen en de kinderen zullen onder onze begeleiding een hypothese uitwerken rond het effect van voeding en beweging op de lever.

Hallo, wij zijn Elif en Eline. Een aantal jaar geleden begonnen we allebei aan de opleiding biomedische wetenschappen.
Terwijl we dit studeerden, raakten we steeds meer en meer geboeid door wetenschappelijk onderzoek. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat we allebei besloten om na onze stage bij de Liver Cell Biology research group te blijven werken. Hier proberen we met ons onderzoek te achterhalen hoe we leverbeschadiging kunnen voorkomen en genezen.
Waar Elif eerder kijkt naar de vroege stadia van leverbeschadiging, focust Eline meer op leverkanker. Dit doen we beiden door gebruik te maken van cellen, 3D structuren en diermodellen. Naast labowerk, begeleidt Elif ook nog studenten tijdens practica fysiologie en zetelt Eline in de ethische comissie voor dierproeven.
  • Waar? Op de campus van de VUB in Jette (Laarbeeklaan 103, 1090 Jette) 
  • Wanneer? Dinsdagnamiddag 07/05
  • Lengte: 2u
  • Max. aantal leerlingen: 20