Onder leiding van Margaux Pyls, PhD in de educatiewetenschappen

De workshop bestaat uit een dialoogspel waarbij telkens 5 leerlingen samenwerken in groep en de kans krijgen om hun ideale school vorm te geven. Ze hebben de vrijheid om zelf de regels en afspraken te bepalen die op hun school van toepassing zullen zijn, alsook de inspraak- en participatiemogelijkheden en de manier waarop ze met elkaar omgaan (bijvoorbeeld: is ieders stem evenwaardig?, wordt er naar iedereen geluisterd?, …).

Door gebruik te maken van knutselmateriaal en bouwblokken worden de ideeën tastbaar gemaakt. Daarnaast wordt de workshop vormgegeven door het beantwoorden van concrete (schoolgerelateerde) vraagstukken en dilemma’s aan de hand van verschillende casussen.

Margaux behaalde haar masterdiploma in Onderwijskunde aan de VUB in 2021. Hier heeft ze haar passie ontdekt voor burgerschapseducatie. Momenteel zit ze in het tweede jaar van haar doctoraatsonderzoek, dat zich richt op burgerschapseducatie in het basisonderwijs.
Daarnaast is ze onderwijsassistent voor het vak “Case Studies Change and Innovation” voor de masterstudenten Onderwijskunde.
  • Waar? Op de campus van de VUB in Etterbeek (Pleinlaan 2, 1050 Elsene) OF bij jou op school (als je knutselmateriaal en bouwblokken kan voorzien)
  • Wanneer? Donderdagvoormiddag 18 april
  • Lengte: 1u30
  • Max. aantal leerlingen: 25 leerlingen (vanaf 20 lln is extra begeleider noodzakelijk)