Onder leiding van Ellen Rijckmans, dokter bij faculteit geneeskunde en farmacie.

Hoe groot is het brein van een dinosaurus? Kan je hersenen laten groeien? Hoe bestuurt het brein ons lichaam? Kom het allemaal te weten in de workshop “Van Brein tot Mens” en ga zelf aan de slag als een echte brein-dokter!

Tijdens deze workshop gaan de kinderen zelf aan de slag om een medicijn te maken. Al doende leren ze heel erg veel bij van dokter Ellen!

Ellen is een dokter in het kinderziekenhuis van het UZ Brussel en onderzoeker in het Centrum voor Medische Genetica.
Haar onderzoek focust zich op de hersenontwikkeling, namelijk hoe neuronen of zenuwcellen groeien tijdens de zwangerschap.
  • Waar? Op de campus van de VUB in Jette (Laarbeeklaan 103, 1090 Jette) OF bij jou op school
  • Wanneer? Donderdagvoormiddag 02/05 of donderdagnamiddag 02/05
  • Lengte: 1u30