Onder leiding van Niklas & Hendrik, industriële ingenieurs / (PhD en Onderzoeker in de industriële Wetenschappen)

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel verschillende soorten robots er zijn en wat ze allemaal kunnen doen? Tijdens deze workshop gaan we op onderzoek uit! Samen verkennen we de fascinerende wereld van robots en ontdekken we hoe ze een rol spelen in ons dagelijks leven.

Maar dat is nog niet alles! We duiken ook in de basis van elektronica en mechanica. Wat maakt een robot eigenlijk tot een robot? Hoe kunnen mens en robot samenwerken om geweldige dingen te bereiken? Deze vragen en meer gaan we samen beantwoorden.

En het beste van alles? We gaan zelf aan de slag met het bouwen van onze eigen kleine robotjes! Ontdek hoe je elektronica en mechanica kunt combineren om iets unieks te creëren.

Hallo! Wij zijn Niklas en Hendrik, industrieel ingenieurs. We werken bij de Robotica onderzoeksgroep van de Vrije Universiteit Brussel (BruBotics).
Onze expertise ligt in het gebruik van zelfherstellende materialen voor robots, wat hun levensduur heel erg verlengt. Vorig jaar hebben we samen met BruBotics een wereldrecord gevestigd voor de langste robotketen ter wereld. We nodigen jullie graag uit om samen met ons de fascinerende wereld van robots te verkennen!
  • Waar? Op de campus van de VUB in Etterbeek (Pleinlaan 2, 1050 Elsene) 
  • Wanneer? Donderdagnamiddag 25 april
  • Lengte: 1u30
  • Max. aantal leerlingen: 20