Chemie kleurt de herfst!

De lente is in het land! Binnenkort staan de bomen en planten opnieuw in bloei. Dit wil ook zeggen dat we voor een jaar de kleurrijke natuurpracht die de herfst altijd met zich meebrengt, moeten missen.

Je hebt je misschien al eens afgevraagd hoe het komt dat de natuur in verschillende seizoenen verschillende kleuren krijgt? Nu kan je het samen met je leerlingen ontdekken, dankzij het digitaal lespakket over kleurmoleculen.

Bij dit lespakket heb je de mogelijkheid om een wetenschapsbox te bestellen. Hierin vind je zo goed als al het materiaal dat je nodig hebt om de activiteit in de klas te doen. Geen wetenschapsbox? Geen probleem! Je kan ook met huis-tuin-keukenmateriaal aan de slag!

De activiteit werd ontworpen met onderzoeker Jelle De Vos, doctor in de ingenieurswetenschappen en onderzoeker in de chemische ingenieurswetenschappen.

vosje cirkel

Wat is een Wetenschapsbox?

Speciaal voor deze editie ontwikkelt VUB Kinderuniversiteit een wetenschapsbox! In de doos zitten alle tools om met de hele klas een proef uit te voeren over kleurmoleculen in de natuur.
De wetenschapsbox bevat materiaal om met max. 30 leerlingen de activiteit ‘chemie kleurt de herfst’ uit te voeren.

Leerkrachten van het 5e en 6e leerjaar kunnen gratis een wetenschapsbox bestellen.

 

Voor je een box bestelt:

  • De wetenschapsboxen zijn ENKEL voor leerkrachten.
  • Eén wetenschapsbox per leerkracht.
  • Start verzendingen ten vroegste vanaf 12 april. 

Wie is wetenschapper Jelle?

Kennisfilmpje