Escape lab: DNA & Eiwitten

Een vos, de mascotte van de VUB met een vergrootglas. Hij kijkt naar een eiwit

Met dit lespakket duiken jullie in de wereld van DNA, eiwitten en bacteriën!

Door het spelen van een online escape room (begeleid via een chatbot) krijgen de leerlingen stap voor stap meer informatie over DNA, eiwitten, bacteriën en hoe medicatie werkt. 

Met dit lespakket helpen de leerlingen professor Ray. Ze stappen in een rol als echte onderzoeker en gaan stap voor stap met Laila en Phebe op zoek naar het medicijn dat professor Ray geneest.

Met deze activiteit ontdekken de leerlingen spelenderwijs de wereld van onderzoek en wetenschap. Maak je klaar voor een spannende escape room om prof Ray te redden!

Deze activiteit werd ontworpen met onderzoekers Laila, Phebe en Inge waarvan Laila zich ook voorstelt via het kennismakingsfilmpje. Zo leggen we meteen de link naar de ‘mens achter de onderzoeker’. 

De escape room is ontwikkeld voor leerlingen vanaf het 5de leerjaar, maar kan zeker ook voor een oudere doelgroep gebruikt worden.

Wie is wetenschapper Laila?

Kennisfilmpje

Lesvoorbereiding + bijlagen

In dit lespakket vind je een lesvoorbereiding, werkblad en drie wetenschappelijke artikels.

Help je ons nog even?

Het is de eerste keer dat wij een online escape room ontwikkelen. Hier komt nog eens bij dat DNA, eiwitten en bacteriën niet het makkelijkste onderwerp zijn. Daarom krijgen we heel graag feedback op dit lespakket.  

Heb je werkpunten, constructieve feedback, positieve ervaringen of andere bemerkingen?
Laat het zeker weten via het contactformulier op onze website
of rechtstreeks via mail aan fran.geys@vub.be