Help! Het ijs smelt.

ontmoetingsweek ijs

Onder leiding van Chloë – doctoraatsstudente in de geografie (ijs- en klimaatonderzoek)

Er is héél véél ijs op aarde! Maar door klimaatopwarming begint dat ijs te smelten. Ijs- en klimaatwetenschapper Chloë onderzoekt wat er gebeurt als de aarde blijft opwarmen en het ijs blijft smelten. Tijdens dit ontmoetingsmoment gaan de kinderen met de wetenschapper in gesprek over de gevolgen van klimaatopwarming, en ondervinden ze zelf via een experiment de gevolgen van smeltend ijs. Schrijf je klas snel in!

Hou er rekening mee dat onze wetenschappers van dienst kunnen vragen om een kleine opdracht voor te bereiden met de kinderen.

• Waar? Online, je krijgt van ons een uitnodiging voor een Teams-gesprek
  • Wanneer? Op dinsdag 22 juni in de voormiddag of in de namiddag; op woensdag 23 juni in de voormiddag
  • Wat heb ik nodig? Een eenvoudige webcam die op de klas gericht staat, speakers en een internetverbinding
  • Lengte: max. 1u